Marijana Hrvic

Home page Novosti Pejzazi Portreti Motivi iz Bosne Bosanski gradovi Tri slike Mrtva priroda Foto Album Photoalbum2 Nagrade Gost: Sead Telalovic Gost: Marijana Hrvic Contact Page Favorite Links Page

Marijana Hrvic je rodjena 05.05.1986.godine u Tuzli. Osnovnu i srednju skolu  (J.U.''Gimnazija Lukavac'') zavrsila je u Lukavcu. Danas zivi u Tuzli, gdje je i apsolvent na Filozofskom fakultetu odsjek Zurnalistika.

- Clan je''Udruzenja manekena i modnih kreatora BiH''
.
Fashion weeks:

2005.  – kreirala je kostime za predstavu ''Mit o Prometeju'' koja je osvojila prvo mjesto na skolskom takmicenju na Tuzlanskom kantonu u Narodnom pozoristu u Tuzli.

2005. – samostalna revija u Domu kulture u Lukavcu, Freestyle Fashion Week u Bosanskom   kulturnom centru u Tuzli;

2006. – Arix Fashion Week BKC Tuzla, 17. Grawe Fashion Week Dom armije Sarajevo, Freestyle Fashion Week BKC Tuzla;

2007. – 18. Oriflame Fashion Week Dom armije Sarajevo, 18. Oriflame Fashion Week   Narodno pozoriste Tuzla, Dani mode Brcko, Dani kulture Srebrenik, 19.Oriflame Fashion Week Dom armije Sarajevo, Branislav-Ema Fashion Week Bijeljina;

2008. -  Dani kulture Srebrenik; 21.Oriflame Fashion Week Dom armije Sarajevo i Narodno pozoriste u Tuzli; 21.Oriflame Fashion Week Muzicki paviljon Banja Luka, Fashion Week Zenica.


- 2007. godine osvojila sam titulu Miss Televotinga TK i Miss Televotinga BiH. Tada je potpisala Ugovor sa agencijom ABC Models i radi kao model. U oktobru 2007. bila je jedna od tri predstavnice BiH na izboru za Miss Slavonskih zemalja ( ''Miss Slavia Beauty'') u Sava centru u Beogradu.

 
- Clan je ''Udruzenja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona'' u sklopu cega je ucestvovala na bezbroj kolektivnih izlozbi u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, na ''4. i 5. Bijenalu minijature umjetnika BiH'' u Bihacu, Mostaru i Tuzli, te mnogobrojnim drugim izlozbama na tuzlanskom kantonu.
.


Marijana

 

"Enigma"

 

" Marijana "

 

" Black ' n ' White World"

 

"Avangarda"

"Etno"

"Sex & The City"

" Black ' n ' White World"

"Sex & The City"